Eset tanulmányok

referenciáink

Orvos technikai szén-dioxid kabin vezérlés tervezés

Az Angiocarb egy kabin, amit CO2 gázzal töltenek fel. A benne ülő páciens bőrén át felszívódik a CO2 gáz, aminek hatására a hajszálerek kitágulnak, a véráramlat nő és így az oxigén eljut minden szövetünkhöz és sejtjeinkhez. Tekintve, hogy egy mérgező gázzal működik a kabin, a mi feladatunk volt egy olyan PLC alapú vezérlést kialakítanunk, ami a különböző szenzorokkal egy megbízható és biztonságos működést nyújt.

Részletek megtekintése

100.000 Tonnás siló park műszerezés

A Martfűi növényolajgyár 100.000 tonnás siló rendszerére több mérőpontos ultrahangos szintmérő rendszer került kiépítésre. A siló szintmérők adatai összegyűjtve egy kommunikációs kábelen befutnak egy központi számítógépre, ami egy megjelenítőn (SCADA) grafikusan megjeleníti a mért silók telítettségét.

Részletek megtekintése

Kromatográfiás frakcionáló gép vezérlés tervezés

RotaChrom Technológiai Zrt. megalkotta a világ első ipari méretű CPC berendezését. A tervezés során a Measure-Tech Kft. feladata volt a gép villamos vezérlésének megtervezése úgy, hogy a berendezés az ATEX direktíváknak megfelelően, robbanás veszélyes (EX) környezetben tudjon biztonságosan üzemelni. A berendezés az USA-ban került értékesítésre, a gép elemeit és a helyszíni beüzemelést is az amerikai UL szabványnak megfelelően kellett végezni.

Részletek megtekintése

PLC vezérlés korszerűsítés

Az automatizált folyamatokat a galván üzemben egy régi, egyedi fejelsztésű PLC hajtotta végre. A régi PLC meghibásodása esetén a teljes galvanizáló üzemrész kiesik a gyártásból, ezzel több millió forint kiesést okozva a nyomdának. Egy meghibásodás miatti teljes leállást megelőztünk egy korszerű PLC beépítésével, ami nem csak üzembiztosabbá tette a rendszert, de utat nyitott új, hatékonyságnövelő technológiák bevezetéséhez is.

Részletek megtekintése